DIO TIJELA KOJI SVI LJETI ŽELIMO SAKRITI: Ali to je nemoguće, pa učinite da ZABLISTA! Ovo je SAVRŠENO rješenje – BalkanMag
Savjeti

DIO TIJELA KOJI SVI LJETI ŽELIMO SAKRITI: Ali to je nemoguće, pa učinite da ZABLISTA! Ovo je SAVRŠENO rješenje

 

Opuštena, suha i tamna koža na laktovima može da postane prošlost

Koža na laktovima ljeti je za mnoge žene prava noćna mora. Nakon zime ona postaje suha i crna, pa kada dođe vrijeme da se skinemo, samo nam laktovi sreću kvare.
Suha koža na laktovima upozorava na smanjenje imuniteta organizma i na nedostatak vitamina A i vitamina iz grupe B.

Dijelovi kože slični guščijoj, upućuju na razne alergije, od onih na lijekove, sredstva za pranje, pa do alergija na kozmetičke preparate.Suha koža na laktovima upozorava na smanjenje imuniteta organizma i na nedostatak vitamina A i vitamina iz grupe B.

Dijelovi kože slični guščijoj, upućuju na razne alergije, od onih na lijekove, sredstva za pranje, pa do alergija na kozmetičke preparate, piše “Novi

Međutim, postoji rješenje.

Prvo treba da omekšate kožu. Za to možete da napravite masku od morske soli, maslinovog ulja i soka naranče. Po jedna kašika od svakog sastojka i radite piling dva puta sedmično.

Zatim na red dolazi izbijeljivanje. Za to vam je potreban limun. Presijecite ga na pola i laktove stavite u polutke. Ostavite ih na rukama najmanje 10 minuta. Limun ne morate da ispirate, dovoljno je samo da ga umasirate u kožu.

Isti piling možete isprobati i na koljenima.

A MOŽETE PROBATI I OVAJ PILING
Prvi korak do lijepih i njegovanih laktova je uklanjanje oštećene, grube kože pomoću pilinga. Umjesto kupovnih lako možete napraviti sami svoj piling od samo dva sastojka.

Priprema i korištenje pilinga:
Pomiješajte 1/2 dcl bademovog ulja s jušnom kašikom šećera, izmiješajte i nanesite na laktove. Kružnim pokretima umasirajte smjesu i pustite da odstoji pet minuta, nakon toga laktove isperite u toploj vodi i posušite.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top
$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });