Trik sa lovorovim listom: Tjera komarce i podiže raspoloženje. – BalkanMag
Savjeti

Trik sa lovorovim listom: Tjera komarce i podiže raspoloženje.

 

 

Radi se o fantastičnom triku za koji mnogi ne znaju, a doslovce će vas spasiti od najezde komaraca. Osim toga, osjećat ćete se opuštenije, sretnije i optimističnije.

Spojevi u lovorovom listu djeluju smirujuće na tijelo i psihu kada ih udahnemo, a osim toga, tjeraju dosadne krvopije koje su okupirale Hrvatsku, posebno Slavoniju. Sve što trebate napraviti je zapaliti nekoliko suhih listova u prostoru u kojem boravite, dim će rastjerati komarce i poboljšati vam raspoloženje.

Prednost ove metode u odnosu na kupovne preparate je u tome što kod lovora nećete udisati štetne kemikalije već posve prirodan miris. Umjesto paljenja suhi lovor možete i razmrviti pa ga posipati tamo gdje boravite, recimo po dvorištu ispod ležaljke na kojoj se odmarate, piše “24sata

Miris lovora trebao bi otjerati i druge dosadne kukce, poput muha, mušica…

Komarci ne vole ni miris bosiljka, lavande, citronele, kadulje, ružmarina, mačje trave i matičnjaka. Pomoći će vam i osušeni talog kave, samo ga stavite u metalnu posudicu i zapalite. Talog kave pomaže i u borbi protiv mrava – posipajte mjesta na kojima se okupljaju i miris će ih nagnati da se presele na neku drugu lokaciju.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top
$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });