Neočekivani načini korištenja omekšivača za veš u domaćinstvu – BalkanMag
Savjeti

Neočekivani načini korištenja omekšivača za veš u domaćinstvu

 

Omekšivač za veš je odlično sredstvo koje može postati vaš pravi pomoćnik u kući.

 

Većina nas koristi omekšivač samo za vrijeme pranje veša. Vjerovatno ćete biti iznenađene kada saznate da ga možete koristiti i u druge svrhe, recimo kao sredstvo za čišćenje. U većini slučajeva, on stoprocentno rješava ovaj zadatak. Pri tome je njegova potrošnja vrlo ekonomična, piše “Uspesnazena“…

Obratite pažnju na 7 interesantnih ideja:

1. Prozori.

Promješajte u praznoj flaši omekšivač za veš sa vodom, u odnosu 1:4, nanesite sredstvo na krpu i očistite prozor. Zatim ga ispolirajte suhom krpom. Prozor će sijati od čistoće – bez ikakvih tragova i fleka!

2.Laminat i parket.

Razredite manju količinu omekšivača u kofi sa vodom. Pokvasite brisko i prebrišite podove. Laminat će izgledati kao da je juče postavljen.

3. Kožna jakna.

Ako ste isprljali kožnu jaknu, ne žurite odmah za sapunom za čišćenje. Omekšivač savladava i ovakav problem.

4. Autosjedišta.

Ako se na sjedištu automobila pojavila fleka, možete je ukloniti pomoću omekšivača. Promješajte ga sa vodom u jednakim količinama, i dobro istrljajte prljavo mjesto.

5. Zaglavio se patent- zatvarač

Ako se metalni ili plastični klizač rajsfešlusa zaglavio, ili se teško povlači, pokvasite ga manjom količinom omekšivača.

6. PVC vrata i pločice će sijati kao prije, ako ih očistite smjesom vode i omekšivača, u odnosu 4:1.

7. Omekšivač će vam odlično poslužiti kao komponenta u spreju za peglanje.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top
$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' }); $('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); }); });